Kako odabrati idealan prostor za venčanje ?
12. септембар 2017.
Emilija Venčanja
Na koji način je najbolje odabrati jesenju DEKORACIJU VENČANJA?
30. септембар 2017.

Kako da izaberete pravi poklon za venčanje ?

Prvo kada uopšte počnemo da razmišljamo o kupovini poklona za mladence moramo da vidimo koliko je naš budžet za to.
Prvo što ljudima pada na pamet je to da kupe stvari koje ce im trebati za kuću. Recimo TA peć, šporet veš mašinu itd. Ali imajte u vidu da će im i drugi možda to isto pokloniti. Ne bi baš lepo bilo da imaju 4(četiri) mikrotalasne peći. Zato ću u nastavku teksta potruditi da ti pomognem oko odabira poklona a i oko budžeta.
Naravno postoji više kategorija gostiju. Postoji porodica, ako se kum ili kuma, prijatelj, kolega, komšija i tako dalje.
Danas cu se potruditi da ti objasnim za svaku grupu gostiju sta i kako bi trebalo pokloniti budućim supružnicima.
Počinjemo.
Dakle kao što sam rekao postoje više grupa gostiju ako možemo to grupama zvati. Prva i najvažija je porodica. Ako si blizak rođak sa mladencima najbolje bi bilo da odvojiš više para za poklon. To može biti svadbeno putovanje. Možda učešće za kola i tako dalje. Ipak i tu postoji problem jer možda neće im to biti potrebno. Zato nemoj da se stidiš nego slobodno pitaj mladence sta bi im nekako najviše odgovaralo ili značilo. Ako ipak ne možeš da dođeš do njih ili ti kažu “ma uzmi šta hoceš” a ti nemaš ideju, uvek je najbolje da za onim i najboljim poklonom. A to je koverta. Sada što se iznosa tiče to sam odredi, upravo prema budžetu i tvojim odnosom sa mladencima. Možeš im pokloniti vaučer u nekoj prodavnici gde će oni sami kupiiti nešto. Možeš Im pokloniti spavaću sobu ili da budeš krativan i sam nešto napraviš mada to je najmanje dobra opcija od ovih. Tako da pokušaj sa ovim stvarima koje smo prošli sada.
Ako ste pak kum ili kuma i tu svakako najbolje dođe “koverta”. Naravno sa manjom cifrom nego bliža familija. Možeš da pokloniš foto aparat, neki lep sat, neki ljudi čak poklanjaju i mobilne telefone, neke lepe čaše. Isto i tu možeš da napraviš sam neki poklon. To je čak prihvatljivije nego da to uradi bliža familija. Možeš i neke sitinice za koje znaš da mladenci vole i da ce Im možda koristiti. Kum ili kuma znači jako puno. To se smatra vrhuncem prijateljstva ali to ne znači da sada treba da potrošiš 6 (šest)  svojih plata na venčanja. Trebaš biti kreativan a i naravano da ne budeš “cicija”. Jer, ne kaže se džabe kum nije dugme.
Tako da neke primere možeš da kombinuješ čak  i iz dela bliže familije.
Ako si prijatelj ili kolega, naravno ne možeš biti blizak toliko za mladencima kao kum ili kuma ili bliža familija. Tu naravno možeš pokloniti kovertu sa novcem. Isto tako i vaučer za kupovinu recimo nekih uređaja, nešto oko IT opreme. Uz to možeš odneti neko dobro alkoholno piće. Da li vino ili neko “žestoko” na tebi je da odlučiš. Možda je neka dobra domaća rakija najbolje rešenje za to ili uvek popularan viski. Isto tako možeš kupiti I neki mini roštlj. Isto neki album za slike. Neki natpis za kola ili pločicu za njihovim prezimenom za ulazna vrata. Kao prjatelj ili kolega iako poslednji na listi ali ne ništa manje važan nego prethodni, ti imaš možda manju obavezu oko poklona. Nećeš imati toliku odgovornost. Ali ćeš svakako morati da obratiš pažnju na to da ipak uzmeš nešto dobro, što će im koristiti jer venčanje je nešto lepo i ne treba da razmišljaš kao da ideš kod komšije u goste.
Nadam se da ste dobili ideju kako da što lakše i bolje odaberete poklon. Mada, nadam se da je mladencima ipak najvažnije da dođete na njihovo venčanje. Ali to ti samo pomaže da lakše odabereš poklon. Ne znači da dođes praznih ruku. Zato se potrudi oko poklona i gledaj da bude korisno a ne skupo.
Nadam se da smo ti pomogli oko nekih dilema u vezi poklona.
Možete dole u komenarima da ostavite neke vaše ideje ili sugestije.
Komentarišite, šerujte, lajkujte tekst. Možete šta god vam je volja.
Do sledećeg čitanja.
Srdačan pozdrav, Vaš tim Emilija venčanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *