8 saveta za pronalaženje savršenog prostora/restorana za venčanje i proslave

Emilija Venčanja
UTICAJ CORONA VIRUSA COVID – 19 NA VENČANJA U SRBIJI – EMILIJA VENČANJA
25. марта 2020.
Kada je najbolje vreme za venčanje ?
26. фебруара 2023.
Emilija Venčanja

Agencija Emilija Venčanja

Agencija Emilija Venčanja

Kada planirate venčanje, mesto održavanja venčanja treba da bude na vrhu vaše kontrolne liste, jer sve ostalo zavisi od toga. Bez potvrđenog datuma venčanja, gotovo je nemoguće obezbediti ostatak tima za dan venčanja. Ako imate na umu nekoliko lokacija koje su još uvek dostupne za datum venčanja, odmah proverite da li i one ispunjavaju vaše zahteve. Uz naših 8 najboljih saveta, sigurni smo da ćete pronaći savršeno mesto za nezaboravnu proslavu.

1. Veličina i raspored prostora

Ono što se često ne uzima u obzir: Veličina i raspored lokacije za venčanje su od suštinskog značaja za atmosferu zabave. Previše prostorija ili prevelika sala mogu negativno uticati na ambijent, jer su gosti previše raspoređeni. U stvari, skoro je bolje ako je prostor prilično tesan jer su na ovaj način svi usred proslave. Naravno, svaki gost treba da ima dovoljno prostora za sedenje. Takođe bi trebalo da bude dovoljno slobodnog prostora za ples, svadbene dekoracije i zabavu gostiju. (Trenutno je važno zbog trenutne situacije sa pandemijom covid19, istražiti i da li mesto događaja ima dovoljno prostora za socijalno distanciranje. Nadamo se da će ovo pitanje biti eliminisano vrlo brzo 🙂 !)

Agencija Emilija Venčanja

2. Set meni/obrok ili švedski sto

Hrana je važan deo savršenog venčanja. Razmislite da li biste radije imali samoposlužni bife ili unapred određen meni koji će biti poslužen za vašim stolovima za goste. I jedno i drugo ima svoje prednosti. Švedski sto je obično ekonomičniji i izbor veći, dok uz tanjirano jelo svi gosti sede za stolom u isto vreme i hranu im servira konobar.

Emilija Venčanja

3. Organizator proslave

Trebalo bi da imate posvećenog organizatora sa kojom možete sve da uskladite i koji će takođe biti tu za vas na dan venčanja. Ako je neko zadužen za celokupno planiranje vaše svadbene proslave i koordinira sve, smanjujete rizik da stvari budu zaboravljene zbog nedostatka komunikacije između članova osoblja. Čak i ako ste sami uradili većinu planiranja, poželećete da prepustite odgovornosti nekom drugom na dan vašeg venčanja kako biste zaista mogli da uživate u tome što ste mlada ili mladoženja.

4.Stil mesta

Važno je osigurati da se vaš koncept venčanja/proslave i želje za dekoracijom mogu uklopiti. Da li je prostor već dizajniran da odgovara vašem stilu ili je potrebno mnogo dodatnog napora? Takođe, preporučujemo vam da uveče proverite osvetljenje i prema tome planirate aktivnosti. Na primer, foto kabina ili prostor koji planirate za slikanje ne bi trebalo da bude postavljena na najmračnijem mestu, već treba biti na udarnom mestu prostora i da ima  dosta svetlosti.

Agencija Emilija Venčanja

5.Arrival

Ako se ceremonija i prijem održavaju na različitim lokacijama, udaljenost od jedne do druge ne bi trebalo da bude prevelika. Takođe, razmislite kako će gosti stići od ceremonije do mesta održavanja. Ima li dovoljno parking mesta? Ako ne, možete organizovati prevoz gostiju ili unapred obavestiti goste da treba da se voze.

Pored toga, razmislite koliko daleko od kuće treba da bude najviše mesto i da li vam je dodatni napor vredan toga. Putovanje od nekoliko sati će zahtevati mnogo od vaših gostiju, pa bi trebalo da organizujete prenoćište ili smeštaj u sobi u obližnjem hotelu.

6.Plan B (u slučaju promene vremenske prognoze)

Ako je mesto planirano za venčanje na otvorenom, trebalo bi da ponudi vremensku alternativu. Može li se proslava pomeriti u zatvorenom prostoru i da li ste zadovoljni time? Postoje li druge mogućnosti, poput iznajmljivanja lepog šatora ili pagode  za zabave? Pošto se vremenska prognoza ne može predvideti dugo unapred, važno je barem razmotriti alternativnu opciju i saopštiti kako biste to primenili u kratkom roku, ako se ukaže potreba.

Naravno, čak i dobro osmišljen plan B je i dalje samo plan B, a ne vaš prvi izbor.

Agencija Emilija Venčanja

7.Raspored zabave

Važno je obavestiti svoje goste o rasporedu dana. To možete učiniti na vaš poziv, na programu ili čak na zabavnom umetničkom natpisu na vašem venčanju. Ovo će vam pomoći da komunicirate kada očekujete da vaši gosti stignu na ceremoniju, koliko dugo će morati da čekaju pre prijema, kada se večera služi i kada se veče završi. Takođe možete naznačiti da li ćete biti domaćin afterparty-a.

8. Kontrola jačine zvuka

Ako želite da imate uzbudljivu plesnu zabavu, obavezno unapred proverite da li postoji kontrola jačine zvuka. Zaista može pokvariti raspoloženje na žurci ako vam je organizator na obrazu svaki put kada DJ malo pojača muziku. Iako ovo obično nije problem sa mestima za venčanje, o tome vredi razgovarati.

Da li još uvek tražite savršeno mesto za venčanje? Ako je vaš odgovor DA!, kontaktirajte nas i budite sigurni da ćete dobiti ono o čemu sanjate. 🙂

Agencija Emilija Venčanja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *