NA KOJI NAČIN ODABRATI DEKORACIJU VENČANJA ILI NEKE DRUGE VAŽNE SVEČANOSTI
11. јул 2017.
Kako da izaberete pravi poklon za venčanje ?
23. септембар 2017.

Kako odabrati idealan prostor za venčanje ?

Emilija Venčanja - Agencija za organizaciju venčanja i drugih proslava

Kao sto i sama tema kaže, KAKO ODABRATI IDEALAN PROSTOR ZA VENČANJA?
Može se reći mnogo, a praktično ništa. Tako da ćemo mi danas pokušati da objasnimo na osnovu naših iskustava u radu sa venčanjima kako da odabereš pravi prostor za tebe i svoju izabranicu/ka.
Počinjemo.
Dakle glavna stvar koju morate uzeti pri odabiru jeste, da izračate odnono jasno da znate budžet  sa kojim raspolažete. To ne važi samo za prostor gde će se odvijati slavlje venčanja, to je inače krucijalno za celo venčanje. Polazna tačka svakog planiranja.
Kada odrediš koliki ti je budžet onda naravno moraš da vidiš datum koji ti najviše odgovara za  venčanje. Sada ceš reći, pa dobro sad datum… Ali, upravo to je najvažnija stvar pri odabiru mesta na kome ceš organizovati svoje venčanje.
Dakle, što se mesta tiče i kako odabrati baš pravo mesto i ljude sa kojim ceš raditi je ono što pišemo u nastavku.
Postoje više varijanti. Naravno imaš sale, restorane, hotele, venčanja na otvorenom možeš u šatoru, možeš čak i u svom dvorištu. Imaš izbora. Ali ako se odlušis za poslednju varijantu imaćeš i najmanji rizik. Da li je to što se tebi sviđa i da li si o tome kao mala maštala, to je sada na tebi da proceniš. Ali, ako se odlučiš za prethodne solucije moraš obratiti pažnju na ove stvari.
Prvo da se vratimo na onaj famozni datum. To je najvažnije ako planinaš da svoje venčanje i svadbu napraviš na otvorenom.
Podrazumeva se (osim ako nisi avanturista a i tvoji gosti) da ceš praviti svadbu na otvorenom prvo se zapitati kakvo ce vreme biti tog dana. Pošto se svadbe planiraju malo duže ne možeš sa sigurnošću znati vremensku prognozu tog dana. Zato ako se odlučiš za ovakvu varijantu, možda je najbolje da je odabereš u proleće i naravno da ne bude kiše.
Ako se pak odlučiš za sale. Koje mogu biti u hotelu, sale redstorana ili namenski izgrađene sale baš za venčanja, najbolje bi bilo da ideš na proverena mesta. Prvo kada dođes na razgovor sa direktorom, vlasnikom ili šefom sale moraš da pitaš sta oni tebi nude za tu i tu cenu. Šta dobijaš ili da li uopšte dobijaš nešto oko dekoracije. Kada kažemo šta dobijaš za tu cenu, moraš znati da ako npr.najam sale iznosi 35 evra, šta to donosi. Najbolje bi bilo da imaš za taj novac hranu koliko želiš. NPR:, čorbe, predjela, nekoliko vrsta pečenja ili možda roštilj. Šta se nudi od pića. Da li u to ulazi strano ili domaće ili i jedno i drugo. Kada sa njima razgovaraš to su pregovori kao i svaki drugi. Moraš imati samopouzdanje i znanja koje ćeš nadam se steći na našem blogu. Da insistiraš da dobiješ bar nešto od dekoracije, a ne samo stolove i stolice. Da imaš nekoga ko ce ti kontrolisati da li je hrana tog dana spremljna ili izvađena iz zamrzivača. Jer to skoro svaki restoran ili kafana radi. I, naravno traži da se potpiše ugovor i da se jasno naznače prava I obaveze obe strane uključene u posao.
Ukoliko se naša agencija aganžuje, to mi radimo umesto tebe kao i sve ostalo vezano za venčanje.
Ako se odlučiš za iznajmljivanje šatora. Postoje šatori koji su ekskluzivni. Tu moraš da insistiraš na podovima koji imaju etison a ne da hodas po zemlji. Tu svakako moraš da tražiš da dobiješ sve. Od stolova, do najsitnijih detalja npr. slanika. Jer ako počnu da pričaju kako je do njih da ti obezbede šator, stolove i stolice, od njih blago rečeno beži. Zašto ? Pa zato jer verovatno ti neće ispuniti ni ono prethodno.
Sa hotelima ceš mozda najmanje imati problema ali ceš i platiti najviše. Mada moraš da paziš kakav je hotel. Možeš da pogledaš  kakve su im sobe. Pa neka ti to bude reper kako će ti možda donekle izgledati venčanje, naravno da ako izabereš neki ekskluzivan hotel da teoretski nećeš imati problema. Uglavnom i tu moraš da obratiš pažnju na sve i da tražiš za sebe maksimum.
Na kraju. Venčanje je VAŠ dan i samo VAŠ, VAŠ, tvoj i tvog partnera. Ako dozvoliš da neko upravlja tvojim venčanjem to je kao da ti neko kaže za koga ćeš se udati  ili oženiti. Zato ako to nećeš da dozvoliš, nemoj ni da dozvoliš da neko pokušava da za tvoj novac i tvoju energiju, tvoj dan pokušava da menja i da izbegava da uradi nešto što inače i mora. A veruj mi da pokušavaju da ti daju što manje. Zato traži maksimum i ne libi se da uzmeš sve što možeš od njih.
Nadam se da sam ti pomogao da odabereš idealan prostor za VAŠ najvažniji dan.
 Komentarišite, šerujte, lajkujte na našoj stranici na facebooku…
Do sledećeg čitanja,
Nikola

2 Komentari

  1. Lea каже:

    Jako koristan tekst. Svaka cast.

  2. Izvukla pouke каже:

    Ovaj tekst je odlican na lep nacin prica na sta treba da se obrati paznja. Ja sam inace imala losa iskustva sa restoranom koji nije ispao bas korektan. A tekst je pogodio bas u sustinu i odlican je. Svaka cast.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *