Kako se obući za svečane prilike, za izlaske… ?

ORGANIZACIJA DEVOJAČKIH VEČERI
25. мај 2017.
Značenje najzastupljenijih svadbenih običaja
2. јун 2017.

Kako se obući za svečane prilike, za izlaske… ?

Sta obućiiiii ?!

Kada dođe vreme za izlazak ili odlazak na žurku ili venčanje prijatelja ili prijateljice, maturu I tako dalje, i muškarci i žene imaju podjednaki problem kako i sta obući. Mada možda ipak maloooo veci imaju žene. 😉

Zato ću danas govoriti vise o ženskom oblačenju odnosno šta obući.

Kada dođe taj trenutak počinju zapravo svi problemi. Žene u evropi pa i u svetu provode sate i sate pred ogledalom da bi izgledale savršeno. Franuskinje npr.provedu satima isrped ogledala da bi izlgedale kao da ništa nisu radile na sebi :). Ali svim ženama na planeti je jedno zajedničko, a to je šta obući.

Ovaj današnji blog te savetuje šta da obučes za određene prilike. Bilo da li je to večernji izlazak ili neka svečanost kao što je venčanje.

Obratiću pažnju na neke najuobičajnije događaje.

Naravno kako ćes se obući zavisi prvo od godišnjeg doba. Pa tek onda od prilike i nekog tvog raspoloženja.

Kada krećes da se spremaš za venčanje verovatno prvo pomisliš koju haljinu ćes obući. Naravno, to je dobar početak. E sada. Haljina imaš raznih. Da li kraća ? Da li duža ? Koje boje. Da li šljokice ?

Svako treba da nosi ono što mu dobro stoji ali ne možeš se obuci kao da ides da igraš oko šipke.

Stoga možemo da prvo odgovorimo na ova pitanja koja smo postavili.

Da li kraća ili duža ? Pametni ljudi uvek kažu zlatna sredina. I to je 100 % tačno. Ako ćes ići polu gola na svadbu to nije dobro jer ćes možda tako uvrediti mladu a možda čak i zaseniti (mlada je ipak glavna tog dana). Ako je previše dugačka haljina ni to nije dobro. Pogotovo ako ste mladi. Jer ne idete u operu ili u galeriju. Idete na venčanje gde treba da se opustite sto će ti biti jako teško u uskoj i dugačkoj haljini.

Koje boje treba da bude ?

Svi će ti reći kako crnoj i beloj nije mesto na svadbi. U teoriji da. Jer crna je previše stroga. A bela boja se ne preporučuje jer bela je tog dana rezervisana samo za mladu. Ja moram da kažem da sam bio na dosta venčanja i viđao sam devojke kako nose i crnu i belu. Ali ako nećes da rizikuješ uvek su dobrodošle bež boje. Šampanj nijansa. Razne krem nijanse. Možes da iskombinuješ razne boje, sada je moderna kombinacija crveno i crno. Tako da ako imaš tako nešto u ormaru slobodno izvadi.

Da li previše sljokica ? Malo štrasa je uvek u redu u ovakvim prilikama, ali nemojte da preterate. Ipak je mlada ta koja treba da bude u centru pažnje. Nije u redu da svi govore o haljini koje je sve vreme previše sijala. http://www.lepotaizdravlje.rs/moda/modno-savetovaliste/sta-obuci-a-sta-ne-ako-ste-gost-na-vencanju/8/

Ja npr.volim kada devojka obuče neki džins. Mnogi će reći kako to nije baš prikladno. Ali ako ga ukombinujete sa nekom elegantnom košuljom ili svečanim sakoom I cipelama, verovatno ćete imati dosta pogleda na sebi.

Ako se venčanje obavlja tokom dana a još I formalno uvek možeš I kraću haljinu. Ali nemojte akcenat da bude samo na njoj. Nemoj da haljina bude toliko prekratka da bude vuglarno, ne ideš u klub ili na splav. Ispoštuj domaćine I zaseni sve ženstvenošću I eleganciijom. Ukombinujete sa nekim šeširom ili tašnom, rukavicama itd

PS. Rukavice skinite kada jedete i pijete.

Ako je pak venčanje uvece onda su haljine koje su duže odgovarajuće ali kao što smo gore rekli ne ideš tamo da bi vežbala disanje jer ne možeš lepo da udahneš. Tako da slobodno opet možeš obuci I kraću haljinu, samo naravno dodaj još neki detalj u vidu nakita, neke torbice ili tako slično.

Ako  je leto ne stavljaj uopšte šminku ili vrlo malo.

E sad sto se večernjih izlazaka tiče tu možete dati mašti na volju. Naravno vodeći računa o onome što smo malo iznad rekli. A to je da zračite ženstvenosću a ne da budete vulgarni. Elegancija za izlazak ne treba da ti bude priotitet. Nego zabava. Tako da uživaj u izlasku.

Što se matura tiče uvek je najbolja klasika. Momci mogu da obuku I ono strogo klasično. Košulju, kravatu i odelo. Iskreno ja baš nisam za to. Ne idete na razgovor za posao. Ali ne trebaš ni da izgledaš kao da si na plažu krenuo. Najbolje su neke elegantne pantalone, košulja I neke cipele patike.

Što se devojaka tiče kombinacija je više. Ali je haljina koja je maksi, možemo reći i balska najbolje rešenje. Možeš da biraš samo koju ćes boju I da li će haljina ići do poda ili malo ispod kolena. Previše kratko nije za maturu.

Ako želiš da izgledaš bas glamurozno potpetice niže od 8cm nikako ne dolaze u obzir, najbolja preporuka je 10 ili 12 cm sa nekim upadljivim detaljem kao sto je kajišić, mašnica, cvetić itd.

veencanje-emilija-devojacko-vece-mladenci-svadbe-organizacija-agencija-vencanica

vencanje-emilija-devojacko-vece-mladenci-svadbe-organizacija-agencija-vencanica

Uglavnom za svaku priliku na svako mesto na koje ideš u toj garderobi treba pre svega lepo da se osećas. Nemoj pošto poto da robuješ modnim trendovima. Jer to što je moderno ne znači da je lepo, mozda je čak I suprotno. Nosi isključivo ono sto ti lepo stoji I što se tebi sviđa. Pa ako je to još I te godine u trendu onda si srećnica. Uzivaj u čemu god da si. Jer ti si posebna već sama po sebi, tako da što se garderobe tiče opusti se, budi kreativna, uživaj.

Venčanja Emilija

Do sledećeg čitanja pozdrav.

Vaš Nikola.

 

1 Komentar

  1. Mica каже:

    Bas je super teks. Koristan je.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *