Emilija vencanja
DEKORACIJOM NA OTVORENOM DO BAJKE IZ SNOVA
6. априла 2018.
Emilija venčanja
DEKORACIJA VENČANJA U VITANGE STILU
16. јула 2018.

Deveruše na venčanju je stari običaj koji korene vuče iz davnina, a imati deveruše na venčanju u Srbiji postaje sve popularnije i popularnije.

Deveruše su sve bliske prijateljice i sestre mlade. Pošto samo jedna može biti kuma, ne mogu više, na taj način mlada ostalim svojim prijateljicama i sestrama na svom venčanju daje posebnu ulogu i na taj način im odaje poštovanje i počast što su uvek bile tu za nju i zato što su jednostavno njene prijateljice 🙂

Prema starom verovanju, nekada su deveruše po običaju koji datira još iz doba starih Rimljana, deveruše su služile kao mamac zlim duhovima i bivšim partnerima mlade. Ako je bilo suđeno da se nešto loše sprema mladoj, one su bile prve na udaru.

Iz tog razloga su sve deveruše nosile iste haljine kao i mlada, a što ih je bilo više, to je bila manja šansa da će zli duhovi ili bivši partner napasti pravu nevestu.

Uloga deveruša bila je da zbuni te neželjene goste.

Ipak, danas deveruša znači nešto lepo i počasno biti deveruša na venčanju svoje prijateljice ili sestre.

Deveruše - Emilija venčanja

Deveruše – Emilija venčanja

Ukoliko želite da imate deveruše na svom venčanju i da odate počast svojim prijateljicama što su uvek bile uz vas, uradite to. Jer, sigurni smo da će svaka vaša prijateljica sa radošću biti vaša deveruša. Deveruša služi da je uvek uz mladu, pomaže mladi oko priprema za venčanje, i što je najvažnije nekada je njen glas razuma.

Ukoliko se dvoumite kako obući deveruše, da li ih obući u iste ili različite haljine, naš savet vam je svakako neka imaju bar slične haljine ako ne čak i iste. Uklopite im boje, i neka budu primećene jednako kao i vi mladenci, jer one takođe imaju važnu ulogu na venčanju, jednako kao i vaši kumovi.

Obucite ih u nežne i prolećne boje, neka svaka po vašoj želji ima venčić na glavi ili buket cveća u rukama, što će obeležiti radost i cvetanje braka sa vašim izabranikom/com.

Deveruše - Emilija venčanja

Deveruše – Emilija venčanja

Do sledećeg čitanja,

Tim Emilija venčanja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *